Wat is uw copingstijl?

Dit hoofdstuk gaat over manieren om met MS om te gaan. Er zijn vele manieren waarop u kunt proberen om te gaan met moeilijke situaties zoals een diagnose van MS – deze quiz helpt u uw manier van omgaan met een uitdaging te ontdekken, en op basis van uw antwoorden kunt u manieren vinden om hier gemakkelijker mee om te gaan.

We weten dat verschillende mensen verschillend met dingen omgaan. Door aan onze korte quiz mee te doen kunt u beter identificeren wat uw persoonlijke copingstijl is en in hoeverre deze u helpt bij het omgaan met de ziekte. Tevens bevatten de antwoorden op de quizvragen praktische suggesties om de manier te verbeteren waarop u omgaat met mogelijk stressvolle situaties. Beantwoord de vragen dus zo eerlijk mogelijk en ontdek wat het beste voor u zou kunnen werken.

De vragen zijn speciaal ontworpen om te bepalen hoe u hebt geprobeerd om te gaan met uw MS. In elk item wordt een specifieke manier van omgaan beschreven en uw antwoorden op de vragen helpen u te ontdekken wat uw copingstijl is zodat u de informatie kunt lezen die voor u het meest relevant is.

Aanwijzingen:
De volgende stellingen hebben betrekking op hoe u uzelf ziet in een reeks van verschillende situaties. Elke meerkeuzevraag heeft vier antwoordopties. Uw opdracht is om één daarvan te selecteren. Er zijn geen ‘goede’ of ‘foute’ antwoorden, dus kies voor elke uitspraak het antwoord dat het beste bij u past. Neem de tijd en denk over elke uitspraak goed na. Wanneer u alle vragen heeft beantwoord, klikt u op ‘Verzenden’, en dan zullen wij uw resultaten voor u berekenen en ze vervolgens met u delen.

Om uzelf een nauwkeuriger beeld van uw copingstijl te geven, moet u proberen om bij uw antwoord niet uit te gaan van de vraag of het lijkt te werken of niet – alleen of u het wel of niet doet. Probeer elk item apart in uw gedachten te beoordelen, en niet samen met de andere vragen – hierdoor krijgt u een nauwkeuriger beeld van uw situatie

MS/NLD/564/1-12/13.